VIVO ZAKWASKA IMU DO JOGURTU PROBIOTYCZNEGO 1 SZT
Opis
Składniki: Maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Bifidobacterium lactis (2 szczepy), Lactobacillus acidophilus (2 szczepy), Lactobacillus casei, Lactobacillus paracasei, Lactobacillus bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Bifidobacterium infantis.
Zakwaska Imu-Jogurt to starter do domowego przygotowania jogurtu zawierający probiotyczne szczepy kultur bakterii m.in. Bifidobacterium Lactis (2 szczepy) oraz Lactobacillus acidophilus (2 szczepy). Ze względu na swoje właściwości szczepy te są częstym składnikiem produktów osłonowych stosowanych w trakcie i po antybiotykoterapii, przyjmowanych od pierwszego dnia zażywania leków. Domowy jogurt uzyskany z Zakwaski cechuje się maksymalną świeżością. Warto wprowadzić go do diety codziennej zarówno dzieci (od 6 miesiąca życia), młodzieży jak i dorosłych.
masa netto: 1 fiolki = 0,5 g
Mleko. Polecamy mleko o zawartości 3,2 proc. tłuszczu, pasteryzowane lub mikrofiltrowane (nie wykorzystuj mleka z bliskim terminem przydatności do spożycia). Mleko UHT nie jest polecane ale można je stosować. W przypadku mleka tzw. prosto od krowy, należy je bezwzględnie zagotować.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu przygotowanego wg instrukcji na bazie mleka o zawartości 2% tłuszczu
Wartość energetyczna 242kJ/58kcal
Tłuszcz 2,0g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,4g
węglowodany 5,9g
w tym cukry 5,6 g
białko 4 g
sól 0,13 g
Dystrybutor: Gama-tech Leszek Marek Krześniak
Opakowanie zawiera 1 fiolkę bakterii
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.