


MIESZANKA CHLEBA BEZGLUTENOWE Z PESTKAMI DYNI 500 G PIĘĆ PRZEMIAN
Opis
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Składniki: Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, pestki dyni bezłuskowej 13%, mąka teff, płatki teff, siemię lniane, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Opakowanie: 500 gram
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: migdały (konfekcjonowane w zakładzie). Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.