FRUPP MALINA BATON OWOCOWY LIOFILIZOWANY 10G BEZGLUTENOWY
Opis
Baton malinowy Frupp zawiera 15% błonnika.
Nie zawiera tłuszczu i soli.
Wartość energetyczna jednej porcji to 37 kcal.
Pyszna i zdrowa przekąska będąca alternatywą dla wysokokalorycznych słodyczy.
Produkt bezglutenowy.
Maliny są bogatym źródłem witamin C, K, B1 i B2, PP, karotenu, błonnika, związków mineralnych. Witamina C, zawarta w malinach wzmacnia układ odpornościowy, sprawia, że lepiej przyswajamy żelazo. Jest również ważnym antyoksydantem.
Maliny pomagają w oczyszczaniu organizmu z toksyn
Składniki: maliny (31%), zagęszczone soki owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, zagęszczony sok jabłkowy, zagęszczony sok z winogron), trehaloza, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzeszki ziemne i orzechy laskowe.
- Wartość odżywcza, w 100 g, w 1 porcji (10 g), % RWS* w 1 porcji (10 g)
- Wartość energetyczna:, 1552 kJ / 367 kcal, 155 kJ / 37 kcal, 2%
- Tłuszcz:, 0,9 g, 0 g, 0%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, 0 g, 0 g, 0%
- Węglowodany:, 79 g, 7,9 g, 3%
- w tym cukry:, 65 g, 6,5 g, 7%
- Błonnik:, 15 g, 1,5 g, -
- Białko:, 3,8 g, 0,4 g, 1%
- Sól:, 0,03 g, 0 g, 0%
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawartość polifenoli: 400 mg/100g produktu.
Wartość średnia uwzględniająca sezonową zmienność owoców.
Producent:
Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.