


Basilur herbata gold splash luksusowy szampański prezent





Opis
GOLD SPLASH w szklanej tubie 65 g liść
Zielona herbata cejlońska, liściasta, z dodatkiem wiśni, chabru, słonecznika oraz naturalnym aromatem mięty i limonki.
Nowa kolekcja Tea Bar to szampańskie szaleństwo! Najwyższej jakości liście herbaciane z aromatycznymi dodatkami zostały umieszczone w szklanej tubie z korkowym zamknięciem niczym butelka dobrego trunku.
Od teraz możesz celebrować najpiękniejsze momenty ze wspaniałym smakiem herbat Basilur.
Do każdego pudełka dołączony zestaw papierowych filtrów. Teraz przygotowanie ulubionego naparu stanie się prostsze niż kiedykolwiek wcześniej!
Schłodzone napary mogą także z powodzeniem robić za bazę do ulubionych drinków.
Idealna pozycja na prezent da bliskiej osoby lub siebie!
Masa netto: 65 g
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
Skład: zielona liściasta herbata cejlońska (87%) z dodatkiem wiśni (8%), chabru (1%), aksamitki (0,5%) oraz naturalnym aromatem mięty i limonki (3,5%).
Sposób parzenia na gorąco:
Łyżeczkę herbaty zalać gorącą wodą o temperaturze pomiędzy 70°C a 80 °C. Czas parzenia powinien wynosić od 3 do 5 minut. Liście zielonej herbaty można parzyć trzykrotnie. Pierwsze parzenie powinno trwać ok. 3 min, a każde następne wydłużamy o 1 min.
Sposób przygotowania na zimno (cold brew):
Metoda parzenia na zimno to świetna alternatywa dla tradycyjnego przygotowywania herbat. Napar uzyskany tym sposobem, oprócz tego, że będzie delikatniejszy, może zaskoczyć wachlarzem zupełnie innych smaków.
Jak to zrobić?
- Dwie-trzy łyżeczki herbaty wsypujemy do dzbanka i zalewamy zimną lub nawet lodowatą wodą, po czym odkładamy do lodówki lub w inne chłodne miejsce.
- Możemy także przygotować to w sposób ekspresowy: odkręcamy butelkę wody, do środka wrzucamy jedną torebkę herbaty lub papierowy filtr z suszem herbacianym, zakręcamy i odkładamy do lodówki.
- Herbata powinna pozostać w lodówce od 2 do 6 godzin. W ten sposób przygotujemy sobie orzeźwiający napój na wynos, który będzie znacznie zdrowszy od napojów typu ice tea ze sklepowych półek.
Dlaczego warto parzyć tą metodą?
- Przy zalewaniu herbaty zimną wodą otrzymujemy napar znacznie delikatniejszy, w którym nie czuć goryczki – pod wpływem zimnej wody większość garbników odpowiadających za gorzki smak, zostaje w liściach, a na pierwszy plan wysuwają się gamy kwiatowe czy owocowe.
- Ten sposób parzenia sprawia również, że napar ma mniejszą zawartość kofeiny czyli herbacianej teiny i katechin
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.