BUDYŃ CZEKOLADOWY CELIKO BEZGLUTENOWY 40 G
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Budyń o smaku czekoladowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.
Świetnie nadaje się do wypieków.
Produkt bezglutenowy (PL-064-004)
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
Budyń o smaku czekoladowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%),aromat.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Wartość odżywcza, W 100 g budyniu w proszku, W 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%
- Wartość energetyczna:, 1392 kJ / 333 kcal, 568 kJ / 136 kcal
- Tłuszcz:, 1,1 g, 2,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, 0,6 g, 1,7 g
- Węglowodany:, 78,6 g, 23,7 g
- w tym cukry:, 0,2 g, 15,9 g
- Białko:, 2,2 g, 4,1 g
- Sól:, 0,06 g, 0,13 g
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Opakowanie 40g
Producent: Celiko
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.