

Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian

Pięć Przemian
masa netto 500g
Simpatiko Sp. z o.o.
produkt bezglutenowy
Składniki: mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska.
Miejsce pochodzenia podstawowego składnika: UE.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.
2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.
3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.
4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min.
5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,5 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BUDYŃ CZEKOLADOWY CELIKO BEZGLUTENOWY 40 G

Budyń o smaku czekoladowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.
Świetnie nadaje się do wypieków.
Produkt bezglutenowy (PL-064-004)
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego).
Budyń o smaku czekoladowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (9%),aromat.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Wartość odżywcza, W 100 g budyniu w proszku, W 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%
- Wartość energetyczna:, 1392 kJ / 333 kcal, 568 kJ / 136 kcal
- Tłuszcz:, 1,1 g, 2,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, 0,6 g, 1,7 g
- Węglowodany:, 78,6 g, 23,7 g
- w tym cukry:, 0,2 g, 15,9 g
- Białko:, 2,2 g, 4,1 g
- Sól:, 0,06 g, 0,13 g
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Opakowanie 40g
Producent: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BUDYŃ JAGODOWY CELIKO BEZGLUTENOWY 40 G

Budyń o smaku jagodowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Charakteryzuje się wyjątkową, puszystą i kremową konsystencją.
Produkt odpowiedni dla WEGAN - możesz przygotować również na napoju roślinnym.
Z sokiem owocowym.
Świetnie nadaje się do wypieków.
Produkt bezglutenowy (PL-064-005)
Sposób przygotowania:
- Z 0,5 l zimnego mleka* odlać 1/2 szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać.
- Do reszty mleka dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować. Do gotującego się mleka wlać rozprowadzony w mleku proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
- Do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do stężenia.
* Do przyrządzenia budyniu można również użyć napoju roślinnego wegańskiego (kokosowego, ryżowego)
Budyń o smaku jagodowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka czerwonego w proszku, zagęszczony sok jagodowy w proszku 0,6% (maltodekstryna, sok jagodowy), aromat.
Produkt może zawierać mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Wartość odżywcza, w 100 g budyniu w proszku, W 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%
- Wartość energetyczna:, 1458 kJ / 348 kcal, 575 kJ / 137 kcal
- Tłuszcz:, 0,1 g, 2,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, 0 g, 1,6 g
- Węglowodany:, 86,6 g, 24,5 g
- w tym cukry:, 1,2 g, 16 g
- Białko:, 0,3 g, 4 g
- Sól:, 0,04 g, 0,13 g
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Producent: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BUDYŃ MALINOWY CELIKO BEZGLUTENOWY 40 G

Budyń o smaku malinowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, sok z buraka w proszku (maltodekstryna, sok z buraka), zagęszczony sok malinowy w proszku 0,5% (maltodekstryna, sok malinowy), aromat.
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Wartość odżywcza, w 100 g budyniu w proszku, w 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%
- Wartość energetyczna:, 1456 kJ / 348 kcal, 575 kJ / 137 kcal
- Tłuszcz:, 0,1 g, 2,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, 0 g, 1,6 g
- Węglowodany:, 86,6 g, 24,5 g
- w tym cukry:, 0,3 g, 5,9 g
- Białko:, ,3 g, 4 g
- Sól:, 0,04 g, 0,13 g
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Opakowanie 40g
Producent: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BUDYŃ ŚMIETANKOWY CELIKO BEZGLUTENOWY BEZ CUKRU

Bezglutenowy budyń śmietankowy niezastąpiony w kuchni każdego łasucha!
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat, barwnik - ryboflawina.
Produkt może zawierać: mleko, soję.
Opakowanie: 40 g
Producent: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
BUDYŃ WANILIOWY CELIKO BEZGLUTENOWY 46 G

Budyń o smaku waniliowym w proszku. Produkt bezglutenowy.
Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, aromat naturalny, barwnik: karoteny.
Produkt może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- Wartość odżywcza, w 100 g budyniu w proszku, w 1 porcji (150 g) gotowego budyniu przyrządzonego wg przepisu na mleku 2%
- Wartość energetyczna:, 1426 kJ / 341 kcal, 571 kJ / 137 kcal
- Tłuszcz:, 0,1 g, 2,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:, 0 g, 1,6 g
- Węglowodany:, 84,9 g, 24 g
- w tym cukry:, 0 g, 16 g
- Białko:, 0,2 g, 4,0 g
- Sól:, 0,05 g, 0,13 g
Opakowanie wystarcza na przygotowanie 4 porcji budyniu po ok. 150 g.
Opakowanie: 40 g
Producent: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Celiko brownie ciasto bezglutenowe w proszku 300 g

Mieszanka na Ciasto Brownie 300 g - Celiko
Bezglutenowe, odpowiednie dla wegan
Upiecz w foremce lub w formie muffin, wszystko zależy od Ciebie. Dodatkowo, wypiek możesz udekorować świeżymi, letnimi owocami z dodatkiem bitej śmietany.
Produkt odpowiedni dla wegan.
Składniki
cukier, mąka ryżowa, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10-12%)- 8%, czekolada (masa kakaowa, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa) - 4%, błonnik kakaowy, aromat, sól
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1547 kJ / 365 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 81 g
- w tym cukry: 52 g
Błonnik 6,0 g
Białko: 3,9 g
Sól: 0,48 g
Informacje dodatkowe
Produkt bezglutenowy.
Może zawierać: mleko i ich pochodne. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Masa netto
300 g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CELIKO FRUPP BATON LIOFILIZOWANY JABŁKO 10G

Frupp liofilizowany baton jabłkowy
SKŁADNIKI
jabłka 30%, zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny
Informacja alergiczna: produkt może zawierać: dwutlenek siarki
WARTOŚCI ODŻYWCZE
- w 100 g, w 1 porcji 10 g, % RWS* w 1 porcji
- Energia, 1423 kJ / 338 kcal, 142 kJ / 34 kcal, 2%
- Tłuszcz, 0,2g, 0g, 0%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 0 g, 0 g, 0%
- Węglowodany, 69 g, 6,9 g, 3 %
- w tym cukry, 51 g, 5,1 g, 6 %
- Białko, 0,7 g 0 g, -
- Błonnik , 28 g, 2,8 g, -
- Sól, 0,02 g, 0g, 0%
zawiera naturalnie występujące cukry
Wyprodukowano przez: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CELIKO FRUPP BATON LIOFILIZOWANY MALINA 10G

Liofilizowany baton malinowy. Produkt bezglutenowy.
Składniki: malina (32 %), zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy (A)* i/lub inulina (B)*, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny. (*Obecność składnika A, B – patrz przy numerze partii).
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Spożyć bezpośrednio po otwarciu.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna – 1256 kJ/ 300 kcal; tłuszcz – 0,1 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g; węglowodany – 53 g, w tym cukry – 39 g; błonnik – 36 g; białko – 3,2 g; sól* – 0,02 g.
1 baton (10 g) stanowi jedną porcję. 1 baton to 30 kcal.
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
** Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Zawiera naturalnie występujące cukry.
Producent Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CELIKO FRUPP BATON LIOFILIZOWANY TRUSKAWKA 10G

Bez dodatku cukru, tłuszczu i soli. Bogaty w błonnik, owocowe źródło antyoksydantów.
Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
1 batonik - 45g owoców.
Składniki: truskawka 26%, zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców z drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), fruktooligosacharydy i/lub inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny.
Wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1401/334kcal
- tłuszcz: 1,1g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
- węglowodany: 63g w tym cukry 41g
- błonnik: 31g
- białko: 2,1g
- sól: 0,02g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Produkt szczelnie zamknięty przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CELIKO FRUPP BATON LIOFILIZOWANY WIŚNIA 10G

Frupp liofilizowany baton wiśniowy bezglutenowy
SKŁADNIKI
wiśnia 31%, zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny
Produkt z owoców może zawierać minimalne ilości pestek
spożyć bezpośrednio po otwarciu
WARTOŚCI ODŻYWCZE
- w 100 g, w 1 porcji 10 g, % RWS* w 1 porcji
- Energia, 1408 kJ / 335 kcal, 141 kJ / 34 kcal, 2%
- Tłuszcz, 1g, 0,1g, 0%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 0,2 g, 0 g, 0%
- Węglowodany, 65 g, 6,5, g, 3 %
- w tym cukry, 49 g, 4,9 g, 5 %
- Białko, 2,2 g 0,2 g, -
- Błonnik , 29 g, 2,9 g, -
- Sól, 0,03 g, 0g, 0%
zawiera naturalnie występujące cukry
Wyprodukowano przez: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CELIKO FRUPP KIDS BATON LIOFILIZOWANY JABŁKO JAGOD

Frupp liofilizowany baton jabłko jagoda bezglutenowy 10g
SKŁADNIKI
jabłka 21 %, jagody 10 %, zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny
spożyć bezpośrednio po otwarciu
może zawierać dwutlenek siarki
WARTOŚCI ODŻYWCZE
- w 100 g
- Energia, 1410 kJ / 335 kcal
- Tłuszcz 0,6g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
- Węglowodany, 67 g
- w tym cukry,50g
- Białko 0,8g
- Błonnik , 29g
- Sól, 0,02 g
zawiera naturalnie występujące cukry
Wyprodukowano przez: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CELIKO FRUPP KIDS BATON LIOFILIZOWANY MARAKUJA JAB

Frupp liofilizowany baton jabłko marakuja bezglutenowy 10g
SKŁADNIKI
jabłka 29 %, zagęszczone soki i ekstrakty owocowe (ekstrakt z owoców drzewa karobowego, ekstrakt jabłkowy, zagęszczony sok marakui 6,5 % zagęszczony sok jabłkowy), inulina, maltodekstryna, substancja żelująca: pektyny
spożyć bezpośrednio po otwarciu
może zawierać dwutlenek siarki
WARTOŚCI ODŻYWCZE
- w 100 g
- Energia, 1397kJ / 332 kcal
- Tłuszcz 0,2g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g
- Węglowodany, 68 g
- w tym cukry,51g
- Białko 0,9g
- Błonnik , 27g
- Sól, 0,02 g
zawiera naturalnie występujące cukry
Wyprodukowano przez: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Celiko kakao bezglutenowe ekstra ciemne o obniżonej zawartości tłuszczu

Bezglutenowe Kakao EXTRA CIEMNE 100 g - Celiko
Składniki
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 10-12% (zawartość tłuszczu kakaowego 10-12%), regulator kwasowości: węglany potasu
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna: 1302 kJ / 313 kcal
Tłuszcz: 11 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 6,8 g
Węglowodany: 13 g
- w tym cukry: 1,0 g
Białko: 22 g
Sól: 0,08 g
Informacje dodatkowe
Produkt może zawierać: soja, mleko, soję, orzechy ziemne oraz ich pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt bezglutenowy.
Masa netto
100 g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
CELIKO PEKTYNA BEZGLUTENOWA NA 2 KG OWOCÓW

PEKTYNA do Wyrobów Domowych Przetworów 24g
1 opakowanie - na 2 kg cukru!
Pektyna naturalnie występuje w owocach. Dzięki właściwościom żelującym i wiążącym w środowisku kwaśnym, bardzo często jest wykorzystywana do produkcji przetworów owocowych i owocowo-warzywnych tj. dżemów, galaretek, konfitur czy marmolad.
Produkt bezglutenowy (PL-064-088)
Sposób przygotowania dżemu (przy użyciu Pektyny Celiko):
- Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić.
- Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.
- Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.
- W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.
Składniki do przygotowania dżemu - na opakowaniu.
Pektyna do wyrobu domowych przetworów owocowych. Produkt bezglutenowy.
Składniki: pektyny.
Może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.
Producent: Celiko
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ciastka bez dodatku cukru Florbu 150g

Ciastka bez dodatku cukru Florbu 150g
Składniki: mąka pszenna pełna (65%), olej słonecznikowy (14%) , substancja słodząca (syrop maltitolowy, maltitol), błonnik roślinny [inulina(korzeń cykorii)], skrobia pszenna, mąka słodowa, sól, substancja spulchniająca (wodorowęglan sodu, wodorowęglan amonu), serwatka w proszku (z mleka), emulgator (lecytyna sojowa), aromaty.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawierają substancje słodzące.
Produkt może zawierać sezam i orzechy.
Dystrybutor: Mercatare
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ciastka markizy z kremem cytrynowym bez dodatku cukru 180g

Markizy z kremem o smaku cytrynowym bez dodatku cukru
Składniki: mąka pszenna, krem o smaku cytrynowym 37%, ( substancja słodząca (maltitol), uwodorniony tłuszcz roślinny (kokosowy), serwatka w proszku (z mleka), naturalny proszek cytrynowy 0,2%, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat )), substancja słodząca (maltitol), tłuszcz palmowy, oligofruktoza, serwatka w proszku (z mleka), substancje spulchniające (wodorowęglany sodu i amonu), sól, aromat, emulgator (lecytyna sojowa), mleko w proszku.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawierają substancje słodzące.
Produkt może zawierać sezam i orzechy.
Dystrybutor: Mercatare
Dystrybutor: Mercatare
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Ciastka markizy z kremem czekoladowym bez dodatku cukru 180g

Markizy z kremem o smaku czekoladowym bez dodatku cukru
Składniki: mąka pszenna, krem o smaku czekoladowym 37%, ( substancja słodząca (maltitol), uwodorniony tłuszcz roślinny (kokosowy), odtłuszczone kakao w proszku 16,8%, serwatka w proszku (z mleka), aromat )), substancja słodząca (maltitol), tłuszcz palmowy, oligofruktoza, serwatka w proszku (z mleka), substancje spulchniające (wodorowęglany sodu i amonu), sól, aromat, emulgator (lecytyna sojowa), mleko w proszku.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Zawiera naturalnie występujące cukry. Zawierają substancje słodzące.
Produkt może zawierać sezam i orzechy.
Dystrybutor: Mercatare
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny