Opcje przeglądania
Cena
  • od
    do
Producenci
Paczkomaty InPost
Paczkomaty InPost

Bezglutenowe mieszanki i mąki

Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian

Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian
Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian

Pięć Przemian

masa netto 500g

Simpatiko Sp. z o.o.

produkt bezglutenowy

Składniki: mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska.

Miejsce pochodzenia podstawowego składnika: UE.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.

2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.

3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.

4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min.

5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!

Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:

wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal

Tłuszcz: 3,7 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g

Węglowodany: 44 g

w tym cukry: 1,1 g

Błonnik: 1,7 g

Białko: 2,4 g

Sól: 0,5 g

*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

13,90 zł

szt.

Makaron konjac shirataki fettucine 200g zero kcal

Makaron konjac shirataki fettucine 200g zero kcal
Makaron konjac shirataki fettucine 200g zero kcal

Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak.

Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

Polecamy przy stosowanej diecie ketogenicznej, bezglutenowej i wegańskiej.

wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte maksymalnie 3 dni

Kraj pochodzenia: Chiny

Składniki:

  • woda
  • mąka z rośliny Konjac
  • wodorotlenek wapnia

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.

Wartości odżywcze w 100 g:

  • wartość energetyczna

    33 kJ / 8 kcal

  • tłuszcz < 0,1 g

    w tym nasycone < 0,1 g

  • węglowodany 1,1 g

    w tym cukry < 0,2 g

  • błonnik 1,8 g
  • białko < 0,3 g
  • sól < 0,01 g

Masa netto: 200g

(masa netto po odcieku)

Producent: Mipama

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,73 zł

szt.

Makaron konjac shirataki noodle 200g zero kcal

Makaron konjac shirataki noodle 200g zero kcal
Makaron konjac shirataki noodle 200g zero kcal

Wartości odżywcze w 100 g:

  • wartość energetyczna

    33 kJ / 8 kcal

  • tłuszcz < 0,1 g

    w tym nasycone < 0,1 g

  • węglowodany 1,1 g

    w tym cukry < 0,2 g

  • błonnik 1,8 g
  • białko < 0,3 g
  • sól < 0,01 g

Masa netto: 200g

(masa netto po odcieku)

Kraj pochodzenia Chiny

Składniki:

  • woda,
  • mąka z rośliny Konjac
  • wodorotlenek wapnia

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,73 zł

szt.

Makaron konjac shirataki rice 200g zero kcal

Makaron konjac shirataki rice 200g zero kcal
Makaron konjac shirataki rice 200g zero kcal

Diet Food Konjac Shirataki Zero to makaron z rośliny konjac. Produkt w 100% pochodzenia roślinnego.

Kształt: Rice - ryż

Składniki

konjac glucomannan, woda, wodorotlenek wapnia

Wartość odżywcza w 100 g

Wartość energetyczna 27 kJ / 6,4 kcal Tłuszcz: 0,0 g - w tym kwasy nasycone: 0,0 g Węglowodany: 0,5 g - w tym cukry: 0,0 g Błonnik: 4,5 g Białko: 0,0 g Sól: 0,0 g 

Informacje dodatkowe

Produkt certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard).Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Masa netto: 200 g

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,73 zł

szt.

Makaron konjac shirataki spaghetti 200g zero kcal

Makaron konjac shirataki spaghetti 200g zero kcal
Makaron konjac shirataki spaghetti 200g zero kcal

Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak.

Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

Polecamy przy stosowanej diecie ketogenicznej, bezglutenowej i wegańskiej.

wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte maksymalnie 3 dni

Kraj pochodzenia: Chiny

Składniki:

  • woda
  • mąka z rośliny Konjac
  • wodorotlenek wapnia

Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.

Wartości odżywcze w 100 g:

  • wartość energetyczna

    33 kJ / 8 kcal

  • tłuszcz < 0,1 g

    w tym nasycone < 0,1 g

  • węglowodany 1,1 g

    w tym cukry < 0,2 g

  • błonnik 1,8 g
  • białko < 0,3 g
  • sól < 0,01 g

Masa netto: 200g

(masa netto po odcieku)

Producent: Mipama

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,73 zł

szt.

Makaron konjac shirataki udon 200g zero kcal

Makaron konjac shirataki udon 200g zero kcal
Makaron konjac shirataki udon 200g zero kcal

MAKARON (KONJAC TYPU UDON) BEZGLUTENOWY 270 g - DI

DIET-FOOD

SKŁADNIKI

woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.

Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna 33 kJ/8 kcal

Tłuszcz: <0,1 g

w tym kwasy nasycone: <0,1 g

Węglowodany: 1,1 g

w tym cukry: <0,2 g

Błonnik: 1,8 g

Białko: <0,3 g

Sól: <0,01 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.

Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

7,73 zł

szt.

MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO BUŁEK

MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO BUŁEK
MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO BUŁEK

Bezglutenowa mieszanka do wypieku KETO bułek

Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.

Produkt bezglutenowy.

Produkt może zawierać alergeny: orzechy.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

1. Zawartość torebki wsyp do miski.

2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.

3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.

4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.

6. Wsadź do piekarnika.

7. Nastaw 180°C i piecz przez 60 min.

8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal

Tłuszcz: 24 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g

Węglowodany: 9,5 g

w tym cukry: 3,9 g

Białko: 10 g

Błonnik: 13 g

Sól: 2,3 g

Masa netto: 310 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

15,90 zł

szt.

MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO CHLEBA

MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO CHLEBA
MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO CHLEBA

Upiecze Ci się!

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej

Składniki: mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.

2. Wsyp mieszankę do miski.

3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.

4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.

5. Wsadź do piekarnika na 80 min.

6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal

Tłuszcz: 24 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g

Węglowodany: 3,1 g

w tym cukry: 2,2 g

Błonnik: 14 g

Białko: 15 g

Sól: 1,3 g

masa netto: 500 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

17,49 zł

szt.

MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO CHLEBA

MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO CHLEBA
MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO CHLEBA

Upiecze Ci się!

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej

Składniki: mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.

2. Wsyp mieszankę do miski.

3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.

4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.

5. Wsadź do piekarnika na 80 min.

6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal

Tłuszcz: 24 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g

Węglowodany: 3,1 g

w tym cukry: 2,2 g

Błonnik: 14 g

Białko: 15 g

Sól: 1,3 g

masa netto: 500 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

16,90 zł

szt.

Mieszanka do wypieku ciastek korzennych bez gluten

Mieszanka do wypieku ciastek korzennych bez gluten
Mieszanka do wypieku ciastek korzennych bez gluten

Upiecze Ci się!

Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek korzennych

Składniki: mąka owsiana, mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, cynamon, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, kamień winny, soda oczyszczona, goździki, kardamon, sól kłodawska, imbir.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.

Sposób przygotowania:

1. Przesyp mieszankę do miski.

2. Dodaj 1 jajko i 200 g masła.

3. Zagnieć ciasto.

4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.

5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.

Wartość odżywcza w 100 g produktu*:

wartość energetyczna: 2077 kJ / 498 kcal

Tłuszcz: 27 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g

Węglowodany: 54 g

w tym cukry: 25 g

Błonnik: 7,7 g

Białko: 5,7 g

Sól: 0,73 g

*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 200 g masła.

Masa netto: 600 g

Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.

Dostępność: duża ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena:

15,90 zł

szt.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl