
Producent
Cena
-
od
do

Bezglutenowa mieszanka na pierogi 550 g Pięć Przemian

Pięć Przemian
masa netto 500g
Simpatiko Sp. z o.o.
produkt bezglutenowy
Składniki: mąka ryżowa biała, tapioka, mąka owsiana bezglutenowa, guma guar (substancja zagęszczająca), sól morska.
Miejsce pochodzenia podstawowego składnika: UE.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Mieszankę przesyp do miski. Dodaj 30 ml (3 łyżki) oleju. Stopniowo dolewaj 400 ml gorącej wody (ok. 80 st.C), zagniatając przy tym ciasto przez ok. 5-7 min, aż będzie zwarte i elastyczne (uważaj, żeby się nie poparzyć!). Wraz z długością zagniatania, ciasto nabiera coraz większej elastyczności.
2. Po wyrobieniu, ciasto przykryj miską. Oderwij 1/4 ciasta i wałkuj cienko. Jeśli potrzeba, podsyp delikatnie mąką bezglutenową (może być ryżowa). Z ciasta wykrawaj krążki. Na każdym z nich ułóż ulubione nadzienie i dokładnie sklej brzegi. Gotowe pierogi przykryj ściereczką.
3. Powtarzaj, do momentu wykorzystania całego ciasta.
4. Pierogi wrzucaj do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez ok. 5 min.
5. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu*:
wartość energetyczna: 814 kJ / 220 kcal
Tłuszcz: 3,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 44 g
w tym cukry: 1,1 g
Błonnik: 1,7 g
Białko: 2,4 g
Sól: 0,5 g
*wartość odżywcza wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 3 łyżek oleju rzepakowego i 400 ml wody.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Makaron konjac shirataki fettucine 200g zero kcal

Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Polecamy przy stosowanej diecie ketogenicznej, bezglutenowej i wegańskiej.
wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte maksymalnie 3 dni
Kraj pochodzenia: Chiny
Składniki:
- woda
- mąka z rośliny Konjac
- wodorotlenek wapnia
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna
33 kJ / 8 kcal
- tłuszcz < 0,1 g
w tym nasycone < 0,1 g
- węglowodany 1,1 g
w tym cukry < 0,2 g
- błonnik 1,8 g
- białko < 0,3 g
- sól < 0,01 g
Masa netto: 200g
(masa netto po odcieku)
Producent: Mipama
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Makaron konjac shirataki noodle 200g zero kcal

Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna
33 kJ / 8 kcal
- tłuszcz < 0,1 g
w tym nasycone < 0,1 g
- węglowodany 1,1 g
w tym cukry < 0,2 g
- błonnik 1,8 g
- białko < 0,3 g
- sól < 0,01 g
Masa netto: 200g
(masa netto po odcieku)
Kraj pochodzenia Chiny
Składniki:
- woda,
- mąka z rośliny Konjac
- wodorotlenek wapnia
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Makaron konjac shirataki rice 200g zero kcal

Diet Food Konjac Shirataki Zero to makaron z rośliny konjac. Produkt w 100% pochodzenia roślinnego.
Kształt: Rice - ryż
Składniki
konjac glucomannan, woda, wodorotlenek wapnia
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 27 kJ / 6,4 kcal Tłuszcz: 0,0 g - w tym kwasy nasycone: 0,0 g Węglowodany: 0,5 g - w tym cukry: 0,0 g Błonnik: 4,5 g Białko: 0,0 g Sól: 0,0 g
Informacje dodatkowe
Produkt certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard).Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Masa netto: 200 g
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Makaron konjac shirataki spaghetti 200g zero kcal

Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Polecamy przy stosowanej diecie ketogenicznej, bezglutenowej i wegańskiej.
wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte maksymalnie 3 dni
Kraj pochodzenia: Chiny
Składniki:
- woda
- mąka z rośliny Konjac
- wodorotlenek wapnia
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w suchym i chłodnym miejscu. Nie zamrażać.
Wartości odżywcze w 100 g:
- wartość energetyczna
33 kJ / 8 kcal
- tłuszcz < 0,1 g
w tym nasycone < 0,1 g
- węglowodany 1,1 g
w tym cukry < 0,2 g
- błonnik 1,8 g
- białko < 0,3 g
- sól < 0,01 g
Masa netto: 200g
(masa netto po odcieku)
Producent: Mipama
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Makaron konjac shirataki udon 200g zero kcal

MAKARON (KONJAC TYPU UDON) BEZGLUTENOWY 270 g - DI
DIET-FOOD
SKŁADNIKI
woda oczyszczona, mąka konjac, wodorotlenek wapnia.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 33 kJ/8 kcal
Tłuszcz: <0,1 g
w tym kwasy nasycone: <0,1 g
Węglowodany: 1,1 g
w tym cukry: <0,2 g
Błonnik: 1,8 g
Białko: <0,3 g
Sól: <0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od 5 °C do 28 °C.
Nie zamrażać. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO BUŁEK

Bezglutenowa mieszanka do wypieku KETO bułek
Składniki: mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki jajowatej, inulina, sól, drożdże.
Produkt bezglutenowy.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsyp do miski.
2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.
3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.
4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.
5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.
6. Wsadź do piekarnika.
7. Nastaw 180°C i piecz przez 60 min.
8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1341 kJ / 324 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7 g
Węglowodany: 9,5 g
w tym cukry: 3,9 g
Białko: 10 g
Błonnik: 13 g
Sól: 2,3 g
Masa netto: 310 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO CHLEBA

Upiecze Ci się!
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej
Składniki: mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.
2. Wsyp mieszankę do miski.
3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.
4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.
5. Wsadź do piekarnika na 80 min.
6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g
Węglowodany: 3,1 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 14 g
Białko: 15 g
Sól: 1,3 g
masa netto: 500 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
MIESZANKA BEZGLUTENOWA DO WYPIEKU KETO CHLEBA

Upiecze Ci się!
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej
Składniki: mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól kłodawska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.
2. Wsyp mieszankę do miski.
3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.
4. Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.
5. Wsadź do piekarnika na 80 min.
6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w szmatkę.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g
Węglowodany: 3,1 g
w tym cukry: 2,2 g
Błonnik: 14 g
Białko: 15 g
Sól: 1,3 g
masa netto: 500 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko s.c
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Mieszanka do wypieku ciastek korzennych bez gluten

Upiecze Ci się!
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciastek korzennych
Składniki: mąka owsiana, mąka ryżowa, cukier kokosowy, inulina, karob, cynamon, błonnik bambusowy, łuska babki jajowatej, kamień winny, soda oczyszczona, goździki, kardamon, sól kłodawska, imbir.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Przesyp mieszankę do miski.
2. Dodaj 1 jajko i 200 g masła.
3. Zagnieć ciasto.
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Można je też formować w rękach.
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz przez 12-15 minut w temperaturze 180°C.
Wartość odżywcza w 100 g produktu*:
wartość energetyczna: 2077 kJ / 498 kcal
Tłuszcz: 27 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 18 g
Węglowodany: 54 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 7,7 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,73 g
*wartość odżywcza produktu wyliczona dla przepisu składającego się z mieszanki, 1 jajka i 200 g masła.
Masa netto: 600 g
Wyprodukowano w Polsce przez: Simpatiko sp. z o.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny